O nas

»S spoštovanjem
in razumevanjem do drugačnosti«

Dr. Nina Ana Jäger

Dr. Nina Ana Jäger

Področje dela in naše stranke

Dr. Nina Ana Jäger je v slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru prepoznavna po pravnih in mediacijskih storitvah, številnih izvedenih predavanjih ter širjenju pravne kulture v vzgoji in izobraževanju.

Specializirana je za pravno problematiko v vzgojno-izobraževalnih zavodih, saj sodeluje s številnimi osnovnimi in srednjimi šolami ter vrtci: ravnatelji, kolektivi, starši, učenci, dijaki in tehničnim osebjem.

Po pravno pomoč se k dr. Nini Ani Jäger vse pogosteje obračajo tudi številni starši.

Dr. Nina Ana Jäger je sodelovala že z več kot 600 osnovnimi in srednjimi šolami, šolami s prilagojenim programom, vrtci, aktivi ravnateljev srednjih in osnovnih šol ter vrtcev, aktivi svetovalnih delavcev, starši učencev in dijakov, Zvezo srednjih šol in dijaških domov, Združenjem ravnateljev srednjih šol Slovenije, Združenjem ravnateljev osnovnih šol Slovenije, Združenjem učiteljev Slovenije, Zvezo za avtizem Slovenije, SVIZ (Sindikatom za vzgojo in izobraževanje Slovenije), sodelovala na sejah parlamentarnega odbora za šolstvo, pri pogovorih na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport, nastopala v Odmevih na RTV, POP TV, Radiu Slovenija, bila predavateljica na konferencah, večkrat citirana v časopisu Delo, …

Dr. Nina Ana Jäger se aktivno zavzema za pravice otrok s posebnimi potrebami, zato s svojimi javnimi nastopi (konference, televizijski in radijski nastopi, udeležbe na parlamentarnih sejah v državnem zboru ipd.) poziva k spremembam in dopolnitvam področne zakonodaje.

Izobrazba

Dr. Nina Ana Jäger je po izobrazbi doktorica pravnih znanosti. Diplomirala, magistrirala in doktorirala je iz prava ter se pozneje specializirala na področju prava vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Hvaležnost in želja po pomoči

Število naših strank iz leta v leto narašča, kar nas neizmerno veseli, obenem pa potrjuje naša prizadevanja, da delamo dobro in v dobro ljudi.

Nadvse smo hvaležni, kadar se stranka odloči za sodelovanje z našo pisarno. Naredimo vse, kar je v naši moči, da lahko pomagamo in da bo naša stranka iz naše pisarne odšla z občutkom zadovoljstva, predvsem pa pomirjenosti.

Odziv naših strank nas spodbuja k dodatnemu napredku, katerega razvoj temelji na PETIH stebrih.

Družbena odgovornost in prostovoljstvo

 • Na povabilo celjske občine dr. Nina Ana Jäger prostovoljno sodeluje v projektu za trajnostni razvoj bolj empatične družbe, kjer vsako leto, zdaj že dve leti zapored (2021 in 2022), sodeluje kot predavateljica in aktivna sooblikovalka temeljnih vsebinskih smernic. 
 • V avgustu 2021 je dr. Nina Ana Jäger vzgojiteljem, učiteljem in svetovalnim delavcem predavala na temo otrokovega dostojanstva.
 • V avgustu 2022 je dr. Nina Ana Jäger predavala na temo pravnih pasti in uničujočih posledic družbenih omrežij za mladostnike, o kršitvah pravic otrokom s posebnimi potrebami ter vplivih družinske dinamike učencev, dijakov na vrtce in šolo.
 • Nina Ana Jäger se je na povabilo nevladne organizacije Zveze za avtizem Slovenije udeležila seje parlamentarnega odbora za šolstvo leta 2018, kjer je kot strokovnjakinja in prostovoljka branila interese otrok s posebnimi potrebami v povezavi s problematiko začasnega spremljevalca.
 • Na povabilo predsednice Zveze za avtizem Slovenije je dr. Nina Ana Jäger kot prostovoljka v letu 2019 sodelovala tudi na nacionalni konferenci zavedanja o avtizmu ter v letu 2021 na okrogli mizi »Strokovno o pravicah in potrebah otrok s posebnimi potrebami«.
 • Kot prostovoljka je dr. Nina Ana Jäger, pod okriljem revije Medicina danes in Društva revmatikov Slovenije, predavala na temo pravice otroka do inkluzije ter vsebinsko strokovnega in pravilno izvajanega individualiziranega programa za otroke s kroničnimi boleznimi.
 • Kot prostovoljka je dr. Nina Ana Jäger izvedla predavanje rejencem Vzgojnega doma Veržej o odgovornosti, vrednotah in mirnem reševanju konfliktnih situacij. Predavanje so mladostniki in zaposleni zavoda zelo dobro sprejeli.
 • V letu 2023 je dr. Nina Ana Jäger na pobudo staršev dijakov Srednje frizerske šole v Ljubljani v državnem zboru kot prostovoljka zastopala interese dijakov srednjih poklicnih in strokovnih šol pri uveljavljanju njihove pravice do subvencionirane šolske prehrane v času, ko dijaki izvajajo praktični del izobraževanja (PUD) pri delodajalcu.
 • V državnem zboru je dr. Nina Ana Jäger brezplačno zastopala tudi pravice učiteljev glede anonimnih prijav.
 • Nina Ana Jäger je velika ljubiteljica živali in redna donatorica društvom ter zavodom za zaščito živali.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve
Open Privacy settings